Cedar Gallery


Cedar info  |   Nieuws   |  Educatie  |   Links   |  Vriend/Donateur   |  Contact | Engels

 

 

Kunstenaars

Architectuur

Boeken

Design

Films

Fotografie

Letters

Schilderijen

Bomen

Religie

Thema's

China

Japan

Rusland

 

 

                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                               

Lezingen

 Bestemming Japan

Lezing

 

T

Bestemming Japan
geschiedenis, cultuur, natuur 

Sinds enkele jaren heeft zowel de geschiedenis van Japan als de cultuur ons gefascineerd.  Na ons bezoek in herfst 2010 en 2013 aan dit bijzondere land  zijn we nog meer onder de indruk geraakt.
In deze lezing spelen de geschiedenis van Japan en de cultuur een belangrijke rol.
Veel van de oude gewoontes en cultuurinvloeden zijn in Japan bewaard gebleven. Deze oude gewoontes en tradities geven het moderne Japan een tamelijk uniek karakter.
Japan is vooral ook een fascinerend land door de vele contrasten. Door de oude cultuur waarin houten huizen, kimono en tatami een plaats hebben. Door shinto en boeddhisme, twee bijzondere vormen van religie. Door in mist gehulde heuvels en supersnelle treinen.

In 2010 zijn we onze reis in Tokyo begonnen en geleidelijk verder zuidwaarts gereisd. Hierbij ondergingen we een ware, zij het positieve, cultuurshock. Dit heeft niet enkel te maken met de – voor ons – onleesbare taal, maar ook met het voedsel, de vaak bijzondere tuinen, de kleding, de tempels en heiligdommen, die overal deel uitmaken van het dagelijks leven, enz. De hele dag door ervaar je, in grote en kleine dingen, de typisch Japanse cultuur.

In deze lezing nemen we u mee naar enkele van de verschillende hoofdsteden, die Japan heeft gekend. We vertellen u iets over het verplaatsen van deze hoofdsteden.
In Tokyo zullen we u niet alleen kennis laten maken met de theeceremonie, maar ook met een paar festivals. En met onderwerpen als gezin, school en werk.
Ook een bezoek aan Mt. Fuji maakt onderdeel uit van deze lezing. Evenals een verblijf op de in Nederland minder bekende Mt. Koya, een fraai tempelcomplex in de bergen, waar Kukai, een van de belangrijkste religieuze leiders van Japan, begraven ligt, omringd door 200.000 tomben.
Kortom, tijdens deze lezing krijgt u interessante achtergrondinformatie over het boeiende Japan en valt er veel te genieten.
Deze lezing is aantrekkelijk voor wie van natuur (en tuinen) houdt, voor wie geďnteresseerd is in andere volkeren en voor wie graag iets meer hoort over dat wat Japan zo uniek maakt. De lezing wordt opgeluisterd met enige authentieke Japanse muziekfragmenten.
 

Deze lezing duurt twee uur (incl. pauze). De prijs, evenals andere lezingen, vindt u HIER.

Informatie en boekingen via: 
cedars.educatie@live.nl 

Wilt u een voorproefje of nog even nagenieten? Klik ->
HIER (voor natuurfoto's)
 

 

Meer lezingen van Cedar Gallery? Klik  HIER          Meer natuurfoto's  van JAPAN? Klik  HIER

cedar gallery, dé site voor kunst en cultuur