Cedar Gallery


Home  |  Cedar info  |   Nieuws   |  Lezingen |  Contact | Engels

 

Kunstenaars

Architectuur

Boeken

Fotografie

Letters

Schilderijen

Bomen

Religie

Thema's

China

Japan

Rusland

 

 

LEZING  EINDELOOS NAMIBIň


'As ons son eers sy merk op jou hart gelaat het, is jy nie langer in staat om weg te gaan nie'


Strofe 'Suidweslied', vrij vertaald in het Afrikaans


Eindeloos NamibiŽ         
               

                                                            
Na een reis naar Zuid Afrika in 2015 waren we (Cees en Aly Wagenvoorde) geÔnteresseerd geraakt in zowel de spectaculaire natuur als de bevolking van buurland NamibiŽ.
In 2018 hebben we een prachtige rondreis van vier weken gemaakt door dit bijzondere deel van Afrika. Een onvergetelijk avontuur.
We hebben in de hoofdstad Windhoek een auto gehuurd en hebben daarmee met zín tweeŽn ruim 6000 km afgelegd. Daarna wilden we er eigenlijk niet meer weg...
 
 NamibiŽ is buitengewoon mooi vanwege de uitgestrektheid en leegte, de bijzondere natuur en natuurparken en de verschillende bevolkingsgroepen.
 Tijdens deze lezing nemen we u dan ook niet alleen mee naar bijv. het droge landschap van het Kgalagadi Transfrontier Park (Zuid-Afrika; ongeveer zo groot als Nederland) en de Kalahariwoestijn; naar Sossusvlei en Deadvlei met de wonderschone rode zandduinen van wel 300m hoog. Of naar Etosha, een fantastisch wildpark (grootte: half Nederland), waar zebraís en springbokken soms de witte zandwegen blokkeren en waarin zich een onwerkelijke zoutpan bevindt. Nee, ook de invloed van de Europese ontdekkingsreizigers en handelslieden, de gevaren van de kust en Cape Cross met zín enorme kolonie pelsrobben komen aan bod.

Wat deze lezing heel bijzonder maakt zijn de ontmoetingen met bevolkingsgroepen, zoals de Damara en de Himba, die we in hun huidige Ďdorpení hebben bezocht. Met name bij de nog vrijwel traditioneel levende Himba zal uitgebreid worden stilgestaan. De interessante achtergrondinformatie over hoe ze leven, over hun gewoonten en gebruiken wordt aangevuld met prachtige opnames in de Ďdorpení van de Himba.
 
 U zult zich geen moment vervelen bij deze boeiende lezing vol natuur, cultuur ťn alledaags leven van enkele bevolkingsgroepen.

Eindeloos NamibiŽ. Een leerzame, inspirerende en vooral leuke lezing, aangevuld met een mix van prachtig film- en fotomateriaal en Namibische  muziekfragmenten.

 

********************************************************************************

Praktische informatie
Kosten:         Ä140,00 + reiskosten
Duur:            ca. 2 uur, inclusief een pauze
Contact:        cedars.educatie@live.nl

 

Meer lezingen van Cedar Gallery? Klik  HIER

cedar gallery, dť site voor kunst en cultuur