Cedar Gallery


Cedar info  |   Nieuws   |  Educatie  |   Links   |  Vriend/Donateur   |  Contact | Engels

 

 

Kunstenaars

Architectuur

Boeken

Design

Films

Fotografie

Letters

Schilderijen

Bomen

Religie

Thema's

China

Japan

Rusland

 

 

                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                               

Lezingen

 Peru, land van de Inca's

LEZINGEN

Peru   

Peru is een van de grootste en indrukwekkendste landen in Zuid-Amerika.  Te groot om in 25 dagen helemaal te kunnen zien. We startten en eindigden onze rondreis in  de hoofdstad Lima. Lima ligt aan de dorre kust en wordt omgeven door de Andes.Nasca is wereldwijd bekend om zijn  gigantische mysterieuze figuren, die hier honderden jaren geleden in het landschap zijn aangebracht. Waarom dat gebeurde en door wie zijn raadsels die wetenschappers nog steeds proberen te ontrafelen. Een andere, minder bekende plek vlakbij is de Chauchilla begraafplaats, een pre-Incabegraafplaats in de droge woestijn. Hier sta je oog in oog met de mummies in de vrije natuur.

Arequipa ligt ruim 1000 kilometer zuidelijk van de hoofdstad Lima. De stad ligt op een hoogte van ruim 2300 meter aan de voet van een drietal vulkanen. ‘El Misti’ heeft een hoogte van bijna 6000 meter. Het witte gesteente dat deze vulkaan uitstootte, werd gebruikt om de stad op te bouwen. Arequipa wordt dan ook wel ‘De witte stad’ genoemd.  Een van de mooiste bezienswaardigheden hier is het Santa Catalinaklooster.
 
De Colca Canyon is niet alleen een indrukwekkende kloof, maar vooral ook heel bijzonder omdat je hier de machtige condors van dichtbij langs ziet zweven.
 
Peru is het land waar tussen 1100 en 1300 de bekende Incastam zijn intrede deed. De Inca’s regeerden omstreeks 1500 over een immens rijk. Hoewel er nog veel geheimen verborgen zijn, weten we inmiddels wel het een en ander over hun leven. Het was een volk dat prachtige gouden en zilveren voorwerpen heeft vervaardigd en op vrijwel ontoegankelijke plekken steden heeft gebouwd. Veel van de gebouwen in Cusco zijn op de oude Inca-muren gebouwd; veel van de meest belangrijke archeologische complexen zijn gelegen in de zgn. Heilige Inca-vallei. We nemen u uiteraard ook mee naar het beroemde Machu Picchu, de Incastad die de Spanjaarden nooit hebben gevonden en een van de indrukwekkendste ruďnes ter wereld.

We maken een boottochtje op het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer (ca. 3800m.) waar we een drijvend rieteiland bezoeken. Én we gaan de jungle in.
Kortom, u zult zich geen moment vervelen tijdens deze boeiende lezing, waarin natuur en cultuur elkaar afwisselen.


 

********************************************************************************
 

Zoals bij alle Cedarlezingen maken we gebruik van een powerpointpresentatie. In dit geval een mix van prachtig film- en fotomateriaal, met daarnaast authentieke muziekfragmenten.

Deze lezing duurt twee uur (incl. pauze).
De prijs, evenals andere lezingen, vindt u
HIER.

Informatie en boekingen via: 
cedars.educatie@live.nl 

Wilt u een voorproefje of nog even nagenieten? Klik -> HIER (voor natuurfoto's)
 

Meer lezingen van Cedar Gallery? Klik  HIER

cedar gallery, dé site voor kunst en cultuur