Cedar Gallery


Cedar info  |   Nieuws   |  Educatie  |   Links   |  Vriend/Donateur   |  Contact | Engels

 

 

Kunstenaars

Architectuur

Boeken

Design

Films

Fotografie

Letters

Schilderijen

Bomen

Religie

Thema's

China

Japan

Rusland

 

 

                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                               

Lezingen

 Peru, land van de Inca's

Lezing in wording

Peru   

Vanaf do. 19 oktober 2017

Deze lezing is in wording, maar kan al wel geboekt worden.  


Rondreis

Peru is een van de grootste landen in Zuid-Amerika en wij leggen vele kilometers af in het zuidelijke deel. Peru is ruim dertig keer groter dan Nederland. De langste grens, 3079 km., is die met de kust van de Stille Oceaan.
We starten en eindigen onze rondreis in  de hoofdstad Lima.
Lima en omgeving telt ongeveer de helft van de in totaal ruim 25 miljoen inwoners. Het zijn voornamelijk de arme gezinnen, die massaal naar de hoofdstad trekken op zoek naar werk en een dak boven het hoofd. Veel van hen hebben dit niet gevonden en komen uiteindelijk in de sloppenwijken rond Lima terecht.
De samenstelling van de Peruaanse bevolking is zeer divers en bestaat uit ongeveer 54% Indianen en 32% Mestiezen (een mix van Indiaans en Spaans).  
Peru valt grofweg op te delen in 3 regio’s: het kustgebied, de Andes en het Amazone laagland. De kust is niet vergelijkbaar met onze Hollandse kust. De Andes heeft hoogtes, variërend van ongeveer 2.000 tot ruim 6.000m. Het wemelt er van de gletsjers, rivieren, valleien en plateaus. In het hoogland leven de lama en de alpaca. En dan is er nog het Amazonegebied. Een dichtbegroeide jungle.
Dit is het land waar tussen 1100 en 1300 n. Chr. de bekende Incastam zijn intrede deed. Zij regeerden omstreeks 1500 al over een immens rijk. Hoewel er nog veel geheimen verborgen zijn, weten we inmiddels wel het een en ander over hun leven. Het was een volk dat prachtige gouden en zilveren voorwerpen heeft vervaardigd en op vrijwel ontoegankelijke plekken steden heeft gebouwd.
In deze lezing brengen we een bezoek aan Cuzco, de vroegere hoofdstad van de Inca’s. We maken een boottochtje op het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer (ca. 3800m.). We nemen u uiteraard mee naar het beroemde Machu Picchu, de Incastad die de Spanjaarden nooit hebben gevonden en die daardoor niet is vernietigd. Én we gaan de jungle in.Dit bezoek aan Peru heeft een mix van prachtig film- en fotomateriaal en sfeervolle muziek opgeleverd.

 

********************************************************************************
 

Zoals bij alle Cedarlezingen maken we gebruik van een powerpointpresentatie, welke naast beeld ook bestaat uit authentieke muziekfragmenten.

Deze lezing duurt twee uur (incl. pauze).
De prijs, evenals andere lezingen, vindt u
HIER.

Informatie en boekingen via: 
cedars.educatie@live.nl 
 


 


 

Meer lezingen van Cedar Gallery? Klik  HIER

cedar gallery, dé site voor kunst en cultuur