Cedar Gallery

Home  |  Cedar info  |   Nieuws   |  Lezingen |  Contact | Engels

 

Kunstenaars

Architectuur

Boeken

Fotografie

Letters

Schilderijen

Bomen

Religie

Thema's

China

Japan

Rusland

 

 

LEZING  PERU, LAND VAN DE INCA'S


Peru, land van de Inca's
   
Peru is een van de grootste en indrukwekkendste landen in Zuid-Amerika. Te groot om in 25 dagen helemaal te kunnen bezoeken. We (Cees en Aly Wagenvoorde) besloten dan ook, om ons te beperken tot een rondreis door de zuidelijke helft van het land. Onze rondreis startte en eindigde in de hoofdstad Lima.

Natuurlijk wilden we de wereldberoemde Nascalijnen zien; gigantische mysterieuze figuren, die hier honderden jaren geleden in het landschap zijn aangebracht. Waarom dat gebeurde en door wie zijn raadsels die wetenschappers nog steeds proberen te ontrafelen.

Arequipa ligt ruim 1000 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Lima. De stad ligt aan de voet van een drietal vulkanen, waarvan eentje een hoogte heeft van bijna 6000 meter. Het witte gesteente dat deze vulkaan uitstootte, werd gebruikt om de stad op te bouwen. Arequipa is dan ook een prachtige, witte stad.
Een van de mooiste bezienswaardigheden hier is het Santa Catalinaklooster.
 
In deze lezing nemen we u uiteraard ook mee naar de Colca Canyon, die twee keer zo diep is als de Grand Canyon.  De Colca Canyon is niet alleen een indrukwekkende kloof, maar vooral ook heel bijzonder omdat je hier de machtige condors van dichtbij langs ziet zweven.

Wie geďnteresseerd is in andere volkeren en oude culturen, komt tijdens deze lezing ook volop aan z'n trekken. We nemen u bijv. mee naar het Titicacameer, waar we enkele eilanden bezoeken. We vertellen u het een en ander over de leefwijze, gewoontes en gebruiken van de eilandbewoners.
Uiteraard nemen we u ook mee naar de Heilige (Inca) vallei en het beroemde Machu Picchu, de Incastad die de Spanjaarden nooit hebben gevonden en een van de indrukwekkendste ruďnes ter wereld. Op deze plekken hoort u meer over de mysterieuze Inca’s.
Tot slot gaan we nog enkele dagen de jungle in.
 
Kortom, u zult zich geen moment vervelen tijdens deze boeiende lezing, waarin natuur en cultuur elkaar afwisselen.

Peru, land van de Inca's. Een leerzame, inspirerende en vooral leuke lezing, aangevuld met een mix van prachtig film- en fotomateriaal en authentieke muziek uit Peru.

 

********************************************************************************

Praktische informatie
Kosten:         €140,00 + reiskosten
Duur:            ca. 2 uur, inclusief een pauze
Contact:        cedars.educatie@live.nl

********************************************************************************
 

Wilt u een voorproefje of nog even nagenieten? Klik -> HIER (voor natuurfoto's)
 

Meer lezingen van Cedar Gallery? Klik  HIER

cedar gallery, dé site voor kunst en cultuur