Cedar Gallery


Cedar info  |   Nieuws   |  Educatie  |   Links   |  Vriend/Donateur   |  Contact | Engels

 

 

Kunstenaars

Architectuur

Boeken

Design

Films

Fotografie

Letters

Schilderijen

Bomen

Religie

Thema's

China

Japan

Rusland

 

 

                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                               

Lezingen

Tibet en Nepal

LEZINGEN


Tibet en Nepal 

Rondreizen door Tibet is een heel bijzondere ervaring. Tot 1950 was Tibet een onafhankelijk land, maar sinds de invasie in 1950 behoort het tot China. Pas in 1979 ging het land open voor toerisme, maar af en toe liepen de spanningen hoog op en werden de grenzen tijdelijk gesloten.
Deze lezing gaat over een reis van 30 dagen door een deel van China, Tibet en de omgeving van Kathmandu in Nepal.
 
Onder de steden in Tibet is Lhasa de voornaamste trekpleister. In Lhasa gaan we met de enorme stroom Tibetaanse pelgrims mee de Jokhangtempel in. Ook zien we de paleizen, waar de Dalai Lama verbleef, toen hij nog niet in ballingschap leefde. Uiteraard zal een bezoek aan enkele kloosters (in o.a. Gyantse en Shigatse) niet ontbreken. Wie nu in de kloostercomplexen rondloopt kan zich nauwelijks voorstellen, dat er hier in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw zoveel werd vernietigd.
We wandelen enkele dagen rond Yamdruk Tso, een prachtig turkooizen meer, dat op een hoogte van 4.200 m ligt. En reizen verder door een waanzinnig mooi landschap.
Geleidelijk aan voert de reis ons naar de Nepalese grens. Inmiddels hebben we zon 5000 km afgelegd.

In Nepal brengen we de meeste tijd door in Kathmandu, de hoofdstad, met zijn vriendelijke en kleurrijke bevolking. We bezoeken Pashupatinath, gelegen aan de heilige rivier, waar de hindoes hun doden verbranden.
Op het Durbar Square lopen we rond tussen de ongeveer 50 tempels en andere religieuze monumenten. We zien het indrukwekkende plein, zoals het er uitzag vr de zware aardbeving in 2015.

Aly Wagenvoorde neemt u graag mee op deze niet-alledaagse reis. Een zware reis, met boeddhistische monniken, legendarische kloosters en paleizen en indrukwekkende landschappen.
Zij vertelt u een boeiend verhaal, waarbij u tevens kunt genieten van mooie foto's van een overgetelijke reis en authentieke muziekfragmenten.

 

Deze lezing duurt twee uur (incl. pauze). De prijs, evenals andere lezingen, vindt u HIER.

Informatie en boekingen via: cedars.educatie@live.nl

Wilt u een voorproefje of nog even nagenieten? Klik -> HIER (voor natuurfoto's)

 

Meer lezingen van Cedar Gallery? Klik  HIER


Tibet naar school

De (onafhankelijke) stichting Tibet naar School heeft zich tot doel gesteld het onderwijs en de leefomstandigheden van Tibetaanse kinderen in Tibet te verbeteren. Alles wat de stichting onderneemt komt voort uit de wensen en behoeften van de Tibetanen zelf!
Wij dragen Tibet een warm hart toe en hebben veel waardering voor bovengenoemde stichting.  Van deze lezing dragen we 10% af aan Tibet naar School.
 

cedar gallery, d site voor kunst en cultuur