Cedar Gallery


Cedar info  |   Nieuws   |  Educatie  |   Links   |  Vriend/Donateur   |  Contact | Engels

 

 

Kunstenaars

Architectuur

Boeken

Design

Films

Fotografie

Letters

Schilderijen

Bomen

Religie

Thema's

China

Japan

Rusland

 

 

                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                               

Lezingen

Tibet en Nepal

LEZINGEN


Tibet en Nepal  (code CTN01)

Vanavond nemen we u mee op onze reis van 30 dagen door China, Tibet en Nepal. Na een indruk van onze reis van Beijing naar Chengdu, waar we o.a. de Chinese opera bezoeken,  komen we terecht in de Tibetaanse Autonome Regio, zoals het huidige Tibet heet.
In dit deel van het oude Tibet brengen we een bezoek aan enkele kloosters in o.a. Gyantse en Shigatse. Als je nu in de kloostercomplexen rondloopt kun je je niet voorstellen, dat in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw hier zoveel werd vernietigd.
In Lhasa gaan we met de enorme stroom Tibetaanse pelgrims mee de Jokhangtempel in en we laten u zien, waar de Dalai Lama verbleef, toen hij nog niet in ballingschap leefde.
We wandelen enkele dagen rond Yamdruk Tso, een prachtig turkooizen meer, dat op een hoogte van 4.200 m ligt. Hier en daar zien we een boerderijtje. Vanaf de platte daken wapperen vlaggen, die vaak vaal zijn en gescheurd, vanwege de gure wind.
Geleidelijk aan begeven we ons naar de Nepalese grens en hebben dan zon 5000 km afgelegd.
In Nepal brengen we de meeste tijd door in Kathmandu, de hoofdstad, met zijn vriendelijke en kleurrijke bevolking. Hier zijn de meeste mensen hindoe. Dat zien we in het straatbeeld, maar ook in Pashupatinath, gelegen aan de heilige rivier, waar de hindoes hun doden verbranden. Op het Durbar Square lopen we rond tussen de ongeveer 50 tempels en andere religieuze monumenten. Het is er erg druk, want vandaag is het Gai Jatra festival, het feest van de koe. We kijken ook even of we misschien een glimp kunnen opvangen van Kumari, een echte, levende godin...

Deze lezing duurt twee uur (incl. pauze). De prijs, evenals andere lezingen, vindt u HIER.

Informatie en boekingen via: cedars.educatie@live.nl

 

Meer lezingen van Cedar Gallery? Klik  HIER


Tibet naar school

De (onafhankelijke) stichting Tibet naar School heeft zich tot doel gesteld het onderwijs en de leefomstandigheden van Tibetaanse kinderen in Tibet te verbeteren. Alles wat de stichting onderneemt komt voort uit de wensen en behoeften van de Tibetanen zelf!
Wij dragen Tibet een warm hart toe en hebben veel waardering voor bovengenoemde stichting.  Van deze lezing dragen we 10% af aan Tibet naar School.
 

cedar gallery, d site voor kunst en cultuur